Verstoppingen worden opgelost door de beste professionals

Heb je te maken met een verstopte riolering in huis? In dat geval is het verstandig om tijdig hulp van een specialist in te schakelen. Veel loodgieters bieden tegenwoordig een avondservice aan. Zo kun je ze niet alleen overdag inschakelen voor een ontstopping, maar ook op de late avond. Ideaal, wanneer je de verstopping pas opmerkt na een lange werkdag. Zeker wanneer je maar een toilet in huis hebt, wil je dat de verstopping zo snel mogelijk wordt verholpen. Ook in andere gevallen is het onverstandig om het inschakelen van een loodgieter uit te stellen. Een verstopping in de afvoer onder het toilet kan ook invloed hebben op het wegstromen van water in de douchebak of het bad van je badkamer. Waar in huis heb jij te maken met een verstopte afvoer?

Zelf een verstopping oplossen is vaak lastig

Er zijn verschillende manieren, waarop je zelf een verstopping zou kunnen verhelpen. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van soda. Dit middel heeft een ontvettende werking, waardoor etensresten en ander restafval los komt te zitten. Ook het gebruik van een trekveer is populair bij het oplossen van verstoppingen. Deze beweeg je heen en weer door de afvoer, om de verstopping op deze manier los te krijgen. Een derde methode is het gebruik van de traditionele ontstopper. Chemische ontstoppingsmiddelen uit een winkel worden afgeraden door loodgieters.

Professionele hulp bij verstoppingen in huis

Een loodgieter zal de afvoer in huis onder hoge druk doorspuiten. Op deze manier wordt het restafval in de afvoer letterlijk naar de riolering onder je woning gespoten. Ook kan een loodgieter een kleine camera gebruiken. Door deze door de afvoer te bewegen, worden eventuele andere verstoppingen ook direct gevonden. Wel zo prettig! Niet alleen bij serieuze verstoppingen helpt een loodgieter. Je kunt de loodgieter ook preventief langs laten komen voor het doorspuiten van je afvoer.

Bron: https://lps-ontstoppingsdienst.be/