Voor een mooie en unieke lijst schakel je de hulp in van een lijstenmaker

Je kunt echt van alles laten inlijsten. Denk aan dat ene speciale voetbalshirt dat door je voetbalheld is gesigneerd, een mooie trouwjurk of een gedroogd trouwboeket. Of je kunt ook een mooi kunstwerk dat je hebt gekocht of hebt gemaakt laten inlijsten. Voor het deskundig laten inlijsten van je kunstwerken en objecten kun je het beste de hulp inschakelen van een erkende lijstenmaker. Een lijstenmaker luistert niet alleen aandachtig naar je eisen en wensen, maar de vakman of -vrouw kan je ook adviseren over de beste keuzes die je kunt maken. En uiteraard bouwt hij of zij ook de lijst en wordt het kunstwerk of object professioneel ingelijst. In onze blog vertellen we meer over dit bijzondere beroep!

De expertise van een lijstenmaker

Een lijstenmaker is vooral handig met zijn handen, maar hij of zij moet meer competenties bezitten om als lijstenmaker aan de slag te gaan. Ze moeten secuur werken, een oog voor detail hebben en vooral op de hoogte zijn van hoe ze een lijst het beste kunnen opbouwen. Het is een vak apart. Een lijst moet namelijk zowel stevig als mooi zijn en ook nog eens de ruimte bieden aan het kunstwerk of object dat je wilt laten inlijsten. Als koper heb je enorm veel keuze uit materialen, maten en kleuren, maar soms is het lastig om te bepalen wat nu ook de beste keuze is. Daar kan een lijstenmaker je zeker bij helpen!

Als je een lijstenmaker inschakelt kun je vaak ook van zijn of haar diensten gebruik maken om dat mooie kunstwerk, je gedroogd boeket of trouwjurk professioneel te laten inlijsten. Dan kun je het voorwerp direct ophangen als je het gaat ophalen of als het thuis bij je afgeleverd wordt. Uiteraard kun je ervoor kiezen om het ook zelf te doen, maar als je wilt dat het goed gebeurt is het advies om zeker de hulp van een professional in te schakelen. Dan heb je binnen enkele weken een prachtig mooi object aan je muur hangen!

Maak de juiste beslissingen en luister naar advies

Een lijstenmaker geeft advies over de materialen, stijlen, maten en kleuren die je kunt kiezen, maar je hebt nog altijd zelf de controle over de beslissingen die je neemt. Het is wel belangrijk om het advies van een lijstenmaker op te volgen. Hij of zij is immers de specialist! In ieder geval is het slim om zelf al goed na te denken over wat je voor ogen hebt en laat je hierbij niet leiden door je persoonlijke smaak. Want de lijst die je bestelt moet ook bij het interieur passen!

Denk ook goed na over welk glas je kiest. Dat is altijd belangrijk met uitzondering als je kiest voor een baklijst op maat. Niet iedere glassoort is de beste keuze en het is vooral afhankelijk van de locatie waar de lijst komt te hangen voor welk glas je kiest. Vraag zeker wat de verschillen zijn en probeer ook uit te leggen waar je de lijst wilt gaan ophangen. Dan kan hij of zij zeker advies geven of je dan de juiste keuzes maakt.