Waarop letten bij een bouwtechnische keuring?

bouwtechnisch klusbedrijf

Wilt u meer zekerheid bij het kopen van een woning? Laat ze vervolgens een bouwkundige keuring uitvoeren. Bouwkundige keuring is een technische keuring van de woning. Het huis wordt vergeleken met de volledige lijst met bouwdelen. Wat betekent dat precies? Waarom moet u gekeurd worden? Waar moet ik op letten?

Hoeveel kost een bouwkundige keuring?

Gebouwinspecties kunnen door verschillende onafhankelijke partijen worden uitgevoerd, dus de prijzen kunnen variëren. Gemiddeld besteden we 275-425 euro aan bouwkundige keuringen. De prijs is daarom afhankelijk van de onafhankelijke partij die de inspectie uitvoert en de woning gerelateerde factoren zoals de inhoud, afwerking en ligging van de woning.

Het kan krachtig zijn als u een vertrouwde partij wilt kiezen om kwaliteitsrapporten te krijgen en prijsonderhandelingen of aankopen te annuleren.

Het aanvragen van een bouwtechnische keuring

Wanneer het koop of verkoopproces al is opgestart, kan de koper een keuring aanvragen bij een erkend bureau.  Hij hoeft niet fysiek aanwezig te zijn als het bureau bezig is met de keuring, maar natuurlijk is het wel nuttig als de koper ook zelf de potentiële woning ziet en ervaart voor hij besluit het te kopen. Zo wordt hij behoed voor niet zichtbare gebreken.  De verkoper is aan de andere kant ook niet verplicht een keuring te laten uitvoeren. Waar hij wel toe verplicht is, is om alle gebreken waar hij mee bekend is, aan de koper of de makelaar door te geven.  Uiteindelijk weet de koper wat hem te wachten staat en kan hij het resultaat van de keuring gebruiken in het onderhandelingsproces. 

Waar wordt ernaar gekeken

Tijdens zo een bouwtechnische keuring wordt er gekeken naar alle zichtbare elementen van een pand.  Zoals elektra, maar men kijkt ook naar de staat van de kozijnen, de ramen en deuren. Metselwerk en ook het schilderwerk vormen onderdeel van zo een keuring. Men kijkt naar de staat waarin de eerder genoemde onderdelen zich bevinden. Bijvoorbeeld is een goed werkend elektrische meterkast een van deze zaken waar men naar kijkt.  Als deze niet goed werkt, kan er bijvoorbeeld brand ontstaan of stroomfluctuaties of er kan regelmatig stroom uitvallen.   Al bent u niet van plan op kort termijn uw huis te verkopen is het toch wel nuttig om te zorgen voor een goed functionerende meterkast.