Wapening in je vloer

.betonstaal.nl

Het is niet de bedoeling als je een vloer hebt gelegd, dat deze binnen de kortste keren gaat scheuren. Om dit tegen te gaan wordt gebruik gemaakt van  bouwstaalmatten, omdat de trekkrachten worden opgevangen is de kans op scheuren van de vloer minimaal. Vaak worden de onbehandelde ribbelige soorten matten gebruikt, door de frictie van het ijzer en de beton blijven de matten op hun plaats liggen. Gegalvaniseerde matten zijn uitstekend geschikt als je moet werken met chemicaliën, daar kunnen de matten goed tegen.

.betonstaal.nl

In allerlei formaten beschikbaar

In de webshop van bouwstaal.nl zijn er vele verschillende soorten bouwstaalmatten beschikbaar, welk formaat je ook nodig hebt. De diameter die je nodig hebt, is afhankelijk van de afwerking, overspanning en de belasting van de vloer na het storten. Hoe zwaarder de vloer wordt belast, hoe dikker de diameter van de matten moet zijn. Een constructeur berekend in de meeste gevallen welke diameter en formaat je nodig hebt voor je vloer. Op deze manier heb je altijd een vloer die je veilig kunt belasten.

Afwerking van je vloer

Bouwstaalmatten is ook beschikbaar in gegalvaniseerde uitvoering, vaak worden dit soort matten gebruikt bij bepaalde vloerafwerkingen. De roestige vorm zal door het vocht van het beton doorslaan door een marmeren of travertin afwerking, om dit te voorkomen moet je gebruik maken van gegalvaniseerde matten. Deze matten slaan niet door waardoor je geen vlekken van roest in je vloer krijgt, gebruik je de verkeerde dan heb je kans dat je later heel de vloer opnieuw moet gaan leggen.