Warm blijven in de winter

Voor velen is de winter een koude periode. Sommige mensen zijn beter in het omgaan met de kou dan anderen. Dit is niet erg, maar het betekent wel dat er meer aandacht nodig is voor de ouderen bijvoorbeeld om warm te blijven. Het is altijd goed om te beginnen met de dingen die fysiek warm aanvoelen. Dit kan bijvoorbeeld iets warms te drinken zijn zoals koffie, thee of boulion. Maar warme voeding is misschien nog wel beter. Warm eten in de maag geeft het lichaam een gevoel dat het warm is en daardoor gaat het in de ruimte ook warmer aanvoelen, terwijl dat mogelijk niet eens zo is. Dit komt ook door de energie die iemand krijgt door eten.

Dekbedden

Het is belangrijk voor de winter om de juiste dekbedden beschikbaar te hebben. Mensen moeten voor zichzelf de keuze maken of ze gebruik willen maken van een 4 seizoenen dekbed, of van een dik of dun dekbed. Voor mensen die geen last hebben van hoge of lagere temperaturen is een 4 seizoenen dekbed vaak een goede keuze. Voor ouderen en kwetsbare mensen is een dikkere deken gedurende winter mogelijk verstandig.

Kleding

Ook is het belangrijk dat er binnen en buiten het huis warm gekleed wordt. Kies voor een goede hoeveelheid laagjes en zorg ervoor dat de handen en voeten niet koud worden, dit kan ervoor zorgen dat de rest van het lichaam ook koud gaat aanvoelen. Draag daarom binnen huis dikke sokken of pantoffels zodat de voeten ook warm blijven. Het is ook een goed idee om pas op het moment dat u daadwerkelijk naar buiten gaat een sjaal of jas aan te trekken, zodat het lichaam nog niet gewend is aan het warme kledingstuk.