Warmte isolatie

Warmte isolatie

Je woning beter isoleren? Dit zijn de 3 belangrijkste opties

Bij een groeiend aantal mensen is het besef ontstaan dat het isoleren van je woning talrijke voordelen oplevert. Belangrijk is hierbij natuurlijk dat dit goed is voor het milieu. Je hoeft dankzij warmte isolatie je huis immers minder te verwarmen. De uitstoot van schadelijke stoffen vermindert daardoor ook fors. Verder kun je flink besparen op je energiekosten en zodoende elke investering in pakweg vijf tot tien jaar terugverdienen. Warmte isolatie kun je op verschillende manieren doen, waarbij geldt dat hoe meer opties je benut, hoe beter de isolatie zal zijn. Lees hieronder welke drie opties doorgaans het belangrijkst zijn.

Dakisolatie

In veel woningen geldt dat je met dakisolatie het hoogste rendement en de grootste besparing kunt realiseren. Warme lucht trekt immers altijd naar boven en dus naar de bovenste verdieping van je woning. Is je dak vervolgens matig of slecht geïsoleerd, dan verdwijnt die warmte zomaar door het dak naar buiten toe. Je verwarming moet dan enorm hard werken om het huis warm te houden. Met dakisolatie voorkom je dat grotendeels.

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie houdt in dat er isolatiemateriaal aan het plafond van de kruipruimte in je woning wordt aangebracht. Dit om kou en vocht die vanuit de kruipruimte je woning kunnen binnentreden tegen te houden. Door deze ingreep voelt de vloer op de begane grond een stuk warmer aan en is er geen sprake meer van tocht.

Gevelisolatie

Warmte isolatie

Tenslotte kan het isoleren van de buitenmuren van je huis een enorm verschil maken voor het leefklimaat in huis. Op welke manier deze gevelisolatie het best kan worden gerealiseerd hangt af van het type woning waar het om gaat. Duidelijk is wel dat spouwmuurisolatie een van de meest voorkomende vormen van gevelisolatie is.