Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar, wellicht een term waar je nog nooit van hebt gehoord of weleens vaagjes voorbij hebt horen komen. Wat betekent dit? Het is natuurlijk, net als de reguliere makelaar, gewoon een makelaar. Een aankoopmakelaar specialiseert zich echter in het overnemen van het hele koopproces voor je, waar de ‘normale’ makelaar zich bezighoudt met het verkopen van je woning en het overnemen van dit hele proces. Beiden doen dit natuurlijk om ervoor te zorgen dat je volledig ontzorgd wordt in deze toch al hectische fase van je leven. Het is immers niet zomaar iets om te verhuizen en hoe minder er op jouw bordje terecht komt, hoe fijner dit voor jou is.

Waarom een aankoopmakelaar?

Allereerst, zoals hierboven al werd gezegd, is het een kwestie van ontzorging. Door het uit handen te laten nemen van dit gehele proces, is dit een hele last van je schouders. Maar belangrijker nog, de aankoopmakelaar heeft een aantal streepjes voor als het aankomt op de woningmarkt. Zo kent die alle ins en outs waar jij je niet mee bezighoudt, maar is het vaak ook zo dat makelaars al te horen krijgen van woningen voor ze zichtbaar op de markt komen. Dit wordt ook wel stille verkoop genoemd. Hier heb je vaak het voordeel dat er ook geen verkoop plaatsvindt met 10 bieders die de prijs weer ver boven de vraagprijs drijven.

Waar vind je een dergelijke makelaar?

Dat is geen moeite. Net als met de verkoopmakelaars vind je de aankoopmakelaars met evenveel gemak. En ook hiervoor geldt: zoek het zoveel mogelijk bij huis. Ga niet te ver op zoek naar een makelaar. Als je in Amersfoort woont, heeft het weinig zin om een makelaar in Nijmegen te zoeken. Het aanbod is er namelijk genoeg, zo is bijvoorbeeld de standplaats van deze makelaar Amersfoort, wat nogmaals onderschrijft hoe makkelijk ze te vinden zijn.