Wat is de beste vloer voor de woonkamer?

Het uitzoeken van een nieuwe vloer is voor veel mensen een echte uitdaging. De keuze is namelijk reuze. Er kunnen zo enorm veel verschillende soorten vloeren worden gekozen. Zo heb je tegenwoordig bijvoorbeeld een laminaatvloer, een pvc vloer, een houten vloer, tegels en nog veel meer. Om over alle verschillende kleuren, looks en designs nog maar te zwijgen. Het is dus een enorme klus om een passende vloer te vinden. Gelukkig is niet iedere vloer geschikt in iedere ruimte. Om die reden leggen we je in deze blog uit welke vloer het beste in de woonkamer past. 

Laminaat

Een van de meest geschikte vloeren in de woonkamer is een laminaatvloer. Een laminaatvloer is enorm makkelijk te onderhouden. Dat is natuurlijk enorm belangrijk. Vooral in een ruimte zoals de woonkamer waar veel in wordt geleefd. Daarnaast is de laminaatvloer van Laminaathal kras- en slijtvast. Ook dat is een groot voordeel. Er worden natuurlijk af en toe meubels verschoven en er zal veel op de vloer worden gelopen. Het is dan ideaal als je alles niet op de vloer ziet. Een nadeel van deze vloer is dat het een contactgeluid maakt. Dat is in de woonkamer in een huis natuurlijk niet erg, maar de laminaatvloer is daarom niet geschikt voor een bovenverdieping.

Pvc

Een andere vloer die erg geschikt is voor de woonkamer is de pvc vloer. Een pvc vloer heeft dezelfde voordelen als de laminaatvloer. Een extra bijkomend voordeel is dat een pvc vloer ook nog eens waterdicht is. Om die reden hoef je niet per se in de stress te schieten als je wat morst op de vloer. Je kunt het eenvoudig opvegen met een doekje.