Wat kan een smart lock?

deur-openen-met-mobiele-app

De Engelse benaming van een slim slot, een smart lock, wordt steeds populairder onder consumenten. Sloten die met codes zijn te openen of met tags worden in het bedrijfsleven al jaren gebruikt maar met de komst van smart locks zijn dit soort sloten nu ook toegankelijk voor bij jou thuis!

Smart lock features

Een smart lock heeft verschillende handige en toffe opties waardoor deze sloten steeds populairder worden. Sommige smart locks kunnen namelijk op afstand geopend worden, als er iemand voor je deur staat kan je vanaf waar je ook bent de deur met een app openen. Dit lijkt misschien een onnodige functie, maar dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld een aantal trappen op moet om bij je kamer te komen, of wanneer je een vakantiehuisje voor iemand wilt openen vanaf afstand.

Een smart lock is ook vaak uit te breiden met een codepaneel of afstandsbediening, dus geen paniek als je smartphone leeg is! Daarnaast kan je bij de meeste smart locks het slot altijd nog wel openen met een sleutel.

Veiligheid van een smart lock

Een smart lock is elektronisch en brengt dus ook nadelen met zich mee, maar de veiligheid van een smart lock is er daar geen van! Smart locks zijn erg veilig aangezien ze vaak zijn versleuteld met een speciale encryptie waardoor kraken erg lastig wordt. Het is lastiger om deze code te kraken dan om een gewoon cilinderslot open te breken.

Hopelijk hebben we je met deze blog overtuigd om een smart lock aan te schaffen, je zult er geen spijt van krijgen!