Wat kost een visgraat PVC vloer?

Het is heel gebruikelijk om te lezen en te horen dat PVC vloeren heel goedkoop en betaalbaar zijn in vergelijking met andere vloermaterialen. Maar wat kost een visgraat PVC vloer precies? Nou, de prijzen zijn meestal niet exact en zullen vaak variëren. Sommige PVC vloeren zullen ongeveer 32,50 euro per vierkante meter kosten. Soms gaat het om 35,06 of 44,95 euro per vierkante meter. Dat komt omdat niet alle PVC vloeren dezelfde kwaliteit hebben. Sommige zijn extra premium gebouwd, terwijl andere gewoon standaard gebouwd zijn.

Wat kost een visgraat PVC vloer? Is de prijs het waard?

Het is moeilijk om te luisteren naar het meeste promotiemateriaal dat zegt dat PVC vloeren geweldige materialen zijn. Voornamelijk omdat PVC een soort plastic materiaal is. Wanneer plastic wordt genoemd, denken mensen meestal dat het goedkoop is en niet zo betrouwbaar als natuurlijke materialen zoals hout of natuursteen. Maar PVC vloeren zijn verrassend genoeg een zeer goed materiaal voor je vloer. De inhoud ervan maakt het tot een perfect soort vloer die zeer lang bestand is tegen slijtage. Aangezien het is gemaakt van kunststof, kunnen veel fabrikanten eigenlijk produceren vele creatieve en unieke texturen, kleuren en ontwerpen van PVC vloeren. Niet te vergeten dat wanneer een PVC vloer totaal beschadigd of vernield is, het vervangen ervan zeer eenvoudig is vanwege de betaalbaarheid en het gemak van installatie en verwijdering. Hoewel het niet kan concurreren met natuurlijke materialen,hebben  PVC vloer materialen hun eigen set van voordelen die passen bij mensen die met een budget werken. PVC materialen zijn eigenlijk zeer populair geworden onder veel huiseigenaren vanwege deze voordelen.

Hoe duur is het onderhoud?

Om de integriteit van je PVC vloer te onderhouden, heb je alleen de normale huishoudelijke schoonmaakmiddelen nodig. Schoonmaakmiddelen zoals stofzuigers, dweilen en vegers zijn het enige wat je nodig hebt om de kwaliteit van PVC vloeren te onderhouden. Let er wel op dat je bij het schoonmaken van dit materiaal geen bleekmiddel gebruikt. Dat komt omdat bleekmiddel zeer corrosief is als het gaat om PVC materialen. Het kan het oppervlak van de PVC vloer aantasten en leiden tot verkleuring en beschadiging van het oppervlak. Vermijd daarnaast het gebruik van sterk schurende schrobbers om je PVC vloer glanzend en schoon te houden.

Beschadigde PVC vloeren vervangen

Het vervangen van beschadigde PVC vloeren is ook heel eenvoudig. Je hoeft niet per se de hele PVC vloer te vernieuwen. Je kunt gewoon een deel van de schade eruit snijden. Koop vervolgens een stuk van dezelfde PVC vloer die je gebruikt en gebruik dat als vervanging. Als je dit goed doet, ziet je vloer eruit alsof er niets is vervangen. Het kan echter enige oefening vergen om een beschadigd deel van de PVC vloer goed te vervangen en er toch naadloos uit te laten zien.