Wat zijn de voordelen van houten gevelbekleding?

vuren balken

Je ziet het steeds vaker houten gevelbekleding voorkomen bij huizen. Het geeft natuurlijke uitstraling aan huizen, maar heeft het ook nog andere toegepaste waarden? In dit artikel geef ik alle voordelen van het hebben van Windhout gevelbekleding

  1. Warme uitstraling

Een gevelbekleding van hout zorgt ervoor dat het huis een warme uitstraling krijgt. Daardoor krijgt het huis een eigen natuurlijk karakter en zal het beter bij landelijke omgeving passen. Daarnaast versterkt het het ruimtelijke en landelijke gevoel aan de buitenkant van je woning. Terwijl het mogelijk is dat aan de binnenkant een moderne interieur is.  

  1. Goede isolatie

Door de houten gevelbekleding staat niet alleen bekend om de mooie uitstraling, maar ook dat het een betere isolatie geeft aan je huis. Hout zorgt er namelijk voor dat de warmte goed binnen blijft. Naast goede isolatie voor warmte is het ook goed geluidsabsorberend. 

  1. Groot aanbod

Tegenwoordig is een houten gevelbekleding mogelijk in verschillende kleuren, soorten en maten. Wind Hout heeft een uitgebreide collectie aan gevelbekleding. Wind Hout gevelbekleding wordt aangeboden in drie verschillende houtsoorten, namelijk;

  • Thermowood gevelbekleding

Thermowood gevelbekleding is gemaakt van thermo vuren, thermo grenen, thermo radiata grenen of thermo essen. Door de hoge duurzaamheid, vormvastheid en thermische eigenschappen is dit hout uitstekend geschikt voor gevelbekleding.

  • Siberisch Lariks gevelbekleding

Siberische Lariks gevelbekleding is een milieuvriendelijk en duurzame houten gevelbekleding. Door de houten rabatdelen is het hout bestand tegen veranderende klimaatcondities. Daarnaast is het thermisch verduurzaamd hout bestand tegen verval.

  • Noord vuren gevelbekleding

De Noord vuren gevelbekleding is een minder duurzaam alternatief tegen een lagere prijs.  in vergelijking met de andere twee gevelbekledingen heeft deze een extra coating nodig om dezelfde kwaliteit te leveren. 

  1. Eenvoudig te vervangen en te plaatsen

Het plaatsen van de houten gevelbekleding is redelijk eenvoudig en snel. Hierdoor zijn de arbeidskosten vrij laag. Ook kan er makkelijk een onderdeel vervangen worden als er  beschadiging aan is. 

Kijk voor een uitgebreide collectie bij Wind Hout gevelbekleding.