Welke saloon tafel in de keuken?

Wanneer je een houten salontafel of een houten eetkamertafel in de keuken hebt staan dan is dit een opvallend meubelstuk, en wil je wel dat de rest van het interieur hierop aangepast is, anders valt het namelijk uit de toom. Dus hoe kies je een goed interieur bij bijvoorbeeld je moderne keuken op maat?

Kies andere houten meubels of accenten

Wanneer je een enorm houten meubelstuk in jouw kamer hebt staan dan is het mooi om enkele andere houten meubels of houten details in de kamer hebt. Bij een houten salontafel kun je bijvoorbeeld een houten televisiemeubel kopen. Bij een houten eetkamertafel kun je gaan voor houten eetkamerstoelen. Wanneer je dit op elkaar afstemt lijkt de kamer en het gehele huis meer een geheel.

Kies een landelijk of klassiek interieur

Tenzij de tafel wit of zwart hout is, want dan kun je er ook een modern interieur van maken, past een houten salontafel het best in een landelijk of klassiek interieur. Hierin kun je houten accenten plaatsen maar ook andere elementen die bij dit interieur passen, zoals veel zachte kussens in een landelijk interieur. Ook andere natuurlijke elementen als bloemen en planten staan erg mooi bij houten tafels. Neutrale kleuren doen het bovendien altijd goed in een landelijk interieur, met wellicht één kleur die eruit springt.

Het kiezen van een kleurenschema

Wanneer je een houten salontafel hebt dan kan het mooi zijn om hier het kleurenschema op aan ter passen, bruine en grijze tinten kun je hier mooi voor gebruiken. Ook neutrale kleuren als wit en zwart kleuren natuurlijk overal bij, en zoals ik al noemde kan het mooi zijn om een felle kleur of pastelkleur te kiezen die eruit springt en in enkele elementen terugkomt.

Wanneer je deze tips opvolgt dan ben je ervan verzekerd dat je met een interieur eindigt waarin jouw houten tafel de ster is en de rest er mooi omheen past. Bovendien hoeft het niet moeilijk of duur te zijn om dit te verwezenlijken, met enkele simpele andere meubelstukken om het toevoegen van accenten kun je al een mooi geheel maken van jouw kamer.