Welke soorten zonwering zijn er?

Het is ideaal om zonwering aan je huis te hebben. Het houdt de zon tegen en om die reden blijft het in de zomer heerlijk koel in huis. Er zijn, zoals je vast wel eens hebt gezien, veel verschillende soorten zonweringen. Je hoeft je eigen straat nog niet eens in te rijden om de verschillende zonweringen al te zien. Wil je weten welke soorten zonweringen er allemaal zijn? Zonwering Friesland zet de populairste zonweringen voor je op een rijtje!

Rolluiken

Denk je aan zonwering, dan denk je aan rolluiken. Rolluiken zijn veruit de populairste vorm van zonwering. Wanneer de rolluiken dicht zitten, komt er echt geen straaltje daglicht meer door de ramen naar binnen. Het is dus een ideale manier om, vooral in de zomermaanden, te gaan slapen als het buiten nog licht is. Veel mensen kunnen niet slapen als het licht is. Rolluiken zijn in dat geval dan je beste vriend! De rolluiken bieden je daarnaast ook veel veiligheid. Er komt geen inbreker naar binnen als je de rolluiken naar beneden hebt.

Markiezen

Een andere en minder populaire zonwering zijn markiezen. Markiezen zijn de schattige halfronde kapjes die je boven een raam ziet. Vooral de Franse straten staan vol met deze prachtige zonwering. Markiezen geven het gebouw een romantische look. Het enige nadeel van de markiezen is dat er nog wel een hoop daglicht naar binnen komt. Het is dus geen goed idee om de markiezen aan je huis te maken als je geen daglicht in huis wilt hebben.