Welke vloer of tapijt leg jij in huis?

tapijt

Ga je binnenkort in je nieuwe woning intrekken? Weet je alleen nog niet welke vloer of tapijt jij in je woning wilt? In dit artikel bespreken een paar goede mogelijkheden. Zo gaan we het hebben over gietvloeren, steentapijt, een betonvloer, tapijttegels, pvc vloeren, terracotta tegels, visgraat parket of tapijt. Neem eens een kijkje op tapijttegelhandel.nl

Gietvloeren

Dit soort vloeren worden steeds vaker in een moderne woning geplaatst. Dit soort vloeren hebben heel veel voordelen ten opzichte van gietvloeren. Er zijn verschillende soorten gietvloeren op de markt. Zo heb je kunstharsgebonden vloeren, cementgebonden vloeren en troffelvloeren. De prijs van een gietvloer ligt tussen de 75 en 120 euro per m2. 

Tapijt

Tapijt heeft een hele warme uitstraling. Er zijn verschillende soorten tapijt op de markt. Zo heb je tapijt bouclé, tapijt velours en tapijt frisé. Tapijt is de zachtste en warmste mogelijkheid op het gebied van vloerbedekking. Een tapijt is opgebouwd uit verschillende lagen: de rug, de draagdoek en de pool. De pool kan bestaan uit wol, synthetische materialen en natuurlijke vezelmaterialen. Ook zijn er verschillende technieken om tapijt te maken. Zo kun je tapijt weven, knopen en tuften. 

Betonvloer

Betonvloeren zijn bekend om hun robuuste karakter. Daarnaast is een betonvloer gemakkelijk geplaatst. Een betonvloer is gemakkelijk schoon te houden. Er zitten namelijk geen voegen in de vloer. De vloer is mooi egaal. Je kunt dus gemakkelijk met je stofzuiger de vloer goed schoonhouden. Het is goed om de betonvloer wekelijks te onderhouden met lithofin producten. Het is niet handig om een betonvloer schoon te maken met bruine zeep. 

Steentapijt

Steentapijt is een vloer van kunsthars die samengesteld is uit miljoenen kleine steentjes. De steentjes variëren tussen de 2 en 5 millimeter. Steentapijt is een vloer met een hele warme en natuurlijke uitstraling. De vloer heeft een luchtige structuur. De vloer vergt heel weinig onderhoud. Een steentapijt vloer kun je verkrijgen in verschillende kleurcombinaties, groottes en dessins. 

Visgraat parketvloer

Een visgraat parketvloer is een vloer een heel mooi legpatroon. Visgraat parket lijkt ook echt op visgraat. De stroken zijn 9 mm dik en 7 op 40 cm breed. Een visgraat vloer is erg stijlvol en heeft een authentieke uitstraling. Daarnaast heeft een visgraat een warme gloed over zich. Daarnaast is een visgraat vloer eenvoudig te bewerken.