Wespenbestrijding Tilburg informeert: het verschil tussen bijen en wespen

De wespenbestrijding Tilburg helpt bij het identificeren van bijen en wespen. Stel je bent buiten en geniet van weer een mooie zomerdag in Brabant. Ineens zie je een zwart-geel vliegend insect door je tuin zwermen. Dan zie je een andere. Plots raak je in paniek en ben je bang om elk moment gestoken te worden. Je denkt dat je enige optie is om onmiddellijk te beginnen met het uitroeien van de gevaarlijke insecten.

Voordat je de beestje begint te bestrijden is het handig om te weten om welk van de twee het gaat. De bij is namelijk heel belangrijk voor je tuin en de pollinatie van de planten – die wil je zeker niet wegjagen.

Het opvallende zwart-gele streeppatroon betekent meestal dat het insect een bij of een wesp is. Wanneer je probeert onderscheid te maken tussen bijen en wespen, kijk dan naar de textuur van het lichaam en de vorm van de buik. Bijen zijn vaak mat en pluizig – vooral hommels – en hebben een korte, afgeronde buik. Wespen zijn meestal langer, hoekig en met een scherpe puntige achterkant.

Wespen kunnen, in tegenstelling tot bijen, hun angel oneindig vaak gebruiken. Zij raken de angel niet kwijt na steken – zoals bij bijen het geval is. Wespen staan er bekend om herhaaldelijk te steken als zij zich in gevaar voelen. Lijkt het op een wesp en heeft een een angel, dan is de kans groot dat het ook daadwerkelijk een wesp is.

Wanneer de wespenbestrijding Tilburg bellen?

Het zien van een wesp in de tuin betekent niet onmiddellijk dat je een plaag hebt. Vaak blijft het er maar bij een of twee wespen. Mocht je een wespennest aantreffen dan is het wel noodzakelijk om de wespenbestrijding in te schakelen. Zeker als iemand in het huishouden allergisch is voor steken.