Zelf een visgraat pvc vloer leggen: stappenplan

visgraat vloer

 Een visgraat pvc vloer leggen is een klus die je altijd uiterst goed van tevoren voor moet bereiden. Wat de beste manier is voor deze klus, lees je in dit stappenplan.

 1. Zorg altijd voor de juiste voorbereiding

 Het is natuurlijk altijd erg belangrijk dat je start met de juiste vorm van voorbereiding. Zorg er daarom altijd voor dat de vloer volkomen egaal is. Daardoor moet iedere vierkante meter netjes worden geëgaliseerd door een professional. Laat daarnaast ook het pvc dat je gaat leggen minstens 24 uur acclimatiseren. Op deze manier went dit materiaal netjes aan de temperatuur en de luchtvochtigheid.

visgraat vloer

 2. De hartlijn van de visgraat vloer uitzetten

 De hartlijn van de visgraat vloer uitzetten is van cruciaal belang om zeker te zijn van een perfect resultaat. Dit is namelijk het startpunt waar je de eerste baan gaat leggen. Kies bijvoorbeeld voor de plek waar de langste baan in de ruimte kan worden gelegd. Aan beide uiteinden van de hartlijn sla je een spijker in de vloer of je boort een gat. Vervolgens sla je daar een plug in en je draait er een schroef in.

Zodra je de eerste rechter strook legt op de juiste plaats, druk je deze strook goed aan met een handroller. Let er ook op overtollige lijm direct te verwijderen met een vochtige doek. Als de eerste stroken zijn gelegd, werk je de eerste rij stroken af en start je vervolgens aan de volgende rij.

 3. Haal de spijkers of schroeven en de spandraad weg

 Nadat alle stroken netjes zijn verlijmd, is het tijd om de spijkers of schroeven en de spandraad weg te halen. Daarnaast kun je de complete vloer nogmaals aanwalsen en ten slotte verwijder je de afstandsblokjes en plaats je de plinten.