Zo maak je jouw woonkamer gezelliger

Maxifleur

Een woonkamer inrichten is waarschijnlijk altijd moeilijker dan je denkt. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een moderne woonkamerstijl. Dit zorgt voor rust, maar je creëert hiermee ook een koele en zakelijke sfeer. Waarschijnlijk wil je het liefst dat je woonkamer wel gezellig is. Je kunt het bijvoorbeeld aankleden met kussentjes, een vloerkleed en kunstplanten van Maxifleur. In dit artikel geven we jou drie tips om je woonkamer gezelliger te maken.

Tip 1: Zorg voor harmonie

Bij het kiezen van accessoires en decoratie voor je woonkamer is het belangrijk dat je zorgt voor harmonie. Als je steeds voor andere kleuren en materialen kiest, wordt het erg druk en chaotisch. Kijk daarom goed welke kleuren en materialen er bij jouw vloer, wanden en meubilair passen.

Maxifleur

Tip 2: Ga voor een open kast

Natuurlijk kun je jouw spulletjes allemaal achter deurtjes en in lades opbergen. Maar dit maakt je woonkamer niet gezelliger. Je laat zo weinig van jezelf zien, waardoor het nogal kil aanvoelt. Veel leuker is het om een open kast in je woonkamer te plaatsen met wat persoonlijke spulletjes en bijvoorbeeld foto’s van je gezin en je familie en vrienden.

Tip 3: Kies bijpassende accessoires uit

Met accessoires maak je jouw woonkamer echt af. Je kunt elk soort woonkamer aankleden met accessoires, maar bij een moderne woonkamerstijl kiezen we vaak wel voor wat minder accessoires. Bij accessoires kun je denken aan een vloerkleed, kussentjes, een poef of krukjes, (kunst)planten en verlichting.