Zonnepanelen en de soorten

Zonnepanelen kopen

Als je zonnepanelen wilt gaan aanschaffen dan kun je in dit artikel hier meer over te weten komen. Want er zijn namelijk diverse zonnepanelen waaruit je kunt gaan kiezen. In de zonnepanelen heb je veel soorten en kleuren. Je hebt blauwe maar ook zwarte panelen. Maar wat is het verschil tussen de kleuren? Het is gemaakt van een andere stof en bij de zwarte zonnepanelen worden deze naar het stollingsproces nog bewerkt en bij de blauwe panelen is dit niet het geval. De kristallen worden hierbij goed gelegd en allemaal dezelfde richting op. Hierdoor genegeerd het zonnepaneel meer energie op. Daardoor is het proces intensiever en levert het zonnepaneel een hoger rendement op. Dit veroorzaakt een stijging in prijs. Het kan wel erg handig zijn om te kiezen voor hoge kwaliteit zonnepanelen. In dit artikel kun je meer te weten komen over de zonnepanelen.

Dikke, dunne, of buigbare zonnepanelen

Naast de kleuren zonnepanelen bestaan er ook dunne zonnepanelen en deze panelen zijn gemaakt van silicium. Deze worden als een dunne plaat geplaatst. Dit zo dun en minder dan 1 Aum, hierdoor worden de zonnepanelen ook wel ASI genoemd. Deze worden van ander materiaal gemaakt vergeleken de normalen. De normale hebben een complex productieproces en zijn daarom ook redelijk prijzig om te gaan laten maken. De dunne zonnepanelen zijn gemaakt van een ander soort materiaal en ondanks deze materialen zijn de productiekosten toch een stuk goedkoper, hierbij vergeleken met de normale zonnepanelen. Als je de zonnepanelen hebt besteld moeten deze vervolgens ook nog geplaatst en geïnstalleerd worden, maar wie monteert deze zonnepanelen eigenlijk? In dit artikel kun je hier meer over te weten komen.

De montage van de zonnepanelen

Je kunt de zonnepanelen eenvoudig bestellen op websites, maar je mag ze alleen niet laten plaatsen. Wie doet dit dan wel? Echte specialisten op dit gebied mogen dit gaan doen. Gevorderde klussers mogen ook de zonnepanelen plaatsen die het maximale elektrische vermogen bevatten. Dat is een vermogen van ongeveer 600 wattpiek. Als je een klus hebt met zonnepanelen die een groter wattpiek hebben ben je door de wet verplicht om een installateur die erkend is hiervoor in te gaan schakelen. Dit komt doordat er grote systemen zijn en deze af en toe ook een verzwaring van het dak kunnen vragen. De duur van de zonnepanelen hangt af van het soort en dit geld ook bij de duur van het installeren.