Waarom dak laten isoleren?

Waarom dak laten isoleren?

Waarom je dak laten isoleren? 4 redenen!

Je hoort het waarschijnlijk steeds vaker: mensen die hun dak laten isoleren. Vooral als je een wat oudere woning hebt, is het laten isoleren van je dak een verstandige keuze. Mar waarom is dat precies? Waarom zou je je dak laten isoleren? In dit blog geven we je 4 redenen voor het laten isoleren van je dak. Lees snel verder.

Bespaar op je energierekening

Dat je met dakisolatie op je energierekening bespaart, is voor de meeste mensen de belangrijkste reden om te kiezen voor dakisolatie. De meeste warmte in huis verlies je namelijk via je dak. Door je dak te laten isoleren bespaar je al snel tot zo’n 30% op je energierekening. Dit kan tot wel honderden euro’s oplopen per jaar.

Meer comfort voor jezelf

Met een geïsoleerd dak zul je al snel merken dat het in huis een stuk comfortabeler wordt. Dit merk je vooral aan de zolderkamer. Doordat de warmte beter binnen blijft, kun je veel meer met je zolderruimte doen. Zo kun je hier bijvoorbeeld een extra slaapkamer van maken. Of wat dacht je van een studeerkamer of een heuse ‘mancave’? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Je woning meer waard

Ga je je huis ooit een keertje verkopen? Dan stijgt de waarde van je woning met betere dakisolatie. Dit doordat je woning dan hoger scoort qua isolatie en energiekosten. Zo kun je straks meer vragen voor je huis. Daarnaast is de goed bruikbare zolderkamer extra interessant voor potentiële kopers.

Een beter milieu

Uiteindelijk lever je met goede dakisolatie ook een bijdrage aan een beter milieu. Hoe minder energie je verbruikt, hoe minder gassen en warmte je uitstoot de atmosfeer in. Zo zorg je dus niet alleen voor een fijner huis voor jezelf, maar ook voor een betere leefomgeving voor de rest van de wereld. Wel zo’n prettig idee toch?

Meer inspiratie

Wil je meer inspiratie op het gebied van wonen? Lees dan nog meer van onze leuke blogs.